top of page
band01_edited.png

Hoe het allemaal begon...

Na het zien van het televisieprogramma 'Don't Worry, be Happy', dat kunstenaar Jean-Pierre Letienne (JP) volgt, besloten de Belgische ontwerpers Sofie & Kristof contact met hem op te nemen. Zijn werk raakte hun ziel en ze vroegen hem of hij mee wilde werken aan de ontwikkeling van zijn kunst op tapijt en plexiglas. Jean-Pierre was direct enthousiast en uit de verschillende gesprekken ontstond een mooie samenwerking. 

beeld 03.jpg
band01.png

LIVING THE NOMAD LIVE

band02.png
JP_edited.png

Over Jean-Pierre

Mensen leerden Jean-Pierre Letienne vorig jaar kennen toen hij schitterde in het programma Don't Worry, be Happy'op de Belgische commerciële zender. Belgische kijkers maakten kennis met de vrijgevochten, positieve tattoo-artiest. Door de tattoo-scene deed hij veel kennis en ervaring op in verschillende stijlen.

De afgelopen jaren heeft JP veel nadruk gelegd op het artistieke. Nadat hij in 1999 zijn Amerikaanse droom had gerealiseerd, was het tijd voor een creatieve wedergeboorte. JP had behoefte aan een soort innerlijke rust die hij vond in de kunstwereld.  

In 2018 besloot hij om als nomade te gaan leven en rond te reizen in zijn omgebouwde busje. Een hele belangrijke stap om niet meer afhankelijk te zijn van de samenleving. Artistiek zijn heeft zijn leven completer gemaakt. Door zichzelf elk weekend op te sluiten, kon hij zijn eigen kenmerkende stijl ontwikkelen. 

Inspiratie

Jean-Pierre maakt geen geheim van zijn bewondering voor Pieter Breughel (1530-1569).

Hoe Breughel in zijn werken met verschillende taferelen werkt, geeft hem veel inspiratie. Daarnaast zijn de cryptische taferelen en bizarre wezens van Jheronimus Bosch, Salvatore Dali en verschillende andere grote kunstenaars een bron van inspiratie. 

Zelfportret-B 9-6-2017.png
band03.png

Qua creativiteit zien we in het werk van JP hoe zijn stemming is. Uit vreugde ontstaan vaak kleur en uitbundigheid. Woede en frustratie zorgen voor erotiek en zwart-wit werk. 

Jean-Pierre is iemand die zichzelf voortdurend uitdaagt met nieuwe projecten. Wanneer hij (bij uitzondering) een opdracht aanneemt, gaat hij eerst uitgebreid in gesprek met de opdrachtgever zodat de werken een persoonlijk tintje krijgen.

 

De mediums die hij gebruikt zijn potlood, acryl, stiften, kleurpotloden, pentelpenseel, scheurtechnieken en aquarel. Zijn werken bestaan uit collages, schilderijen en tekeningen in de vorm van abstract of magisch realisme.

JP kan het best worden omschreven als een spiritueel ingestelde anarchist met een zelfopgelegde literaire vrijheid.

TAPIJT KUNST

Gebarsten Concrete Wall

CHESTERFIELD

De titel Chesterfield is geïnspireerd op de ijzersterke Engelse stoelenfabrikant. Jean-Pierre ziet een gelijkenis in het meubilair en in de vrouw. Beide zijn mooi, maar kunnen hard zijn of voelen. Ze kunnen allebei koud zijn in de winter, warm in de zomer.

chesterfield 02 sim.jpg

LE VOYAGE DU VERSEAU

Jean-Pierre tekende Le Voyage du Verseau’ (De reis van de Waterman) aan het begin van de lockdown in 2020. Het gaat over reizen in en naar een ander tijdperk. Over de oversteek van de ene periode naar de andere. We bevinden ons momenteel in een tijdperk van verandering. Jean-Pierre laat zich in dit werk vooral inspireren door de Bijbel en door de sterrenbeelden Waterman en Vissen. 

Tekst uit Lukas 22:10 En Hij zei tot hen: Zie, wanneer u de stad bent binnengegaan, zal een man u ontmoeten die een kruik water draagt; volg hem in het huis dat hij binnengaat.

Jezus, die in het christendom de vis (Ichthus) symboliseert, vertelt zijn apostelen dat er een nieuw tijdperk aanbreekt.

Tapijt 01-140x200 1-8 new small2.jpg

Het oeuvre van JP is zeer geschikt om op tapijten uit te werken. De eerste 2 mooie ontwerpen die te koop worden aangeboden zijn Chesterfield en Le voyage du Verseau

Deze 100% wollen tapijten zijn unieke stukken gemaakt in de maat 2.00/1.40m en zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur. Ze zijn gemaakt in België. De maat kan ook groter indien gewenst.

Andere ontwerpen zijn ook beschikbaar.  

White Gewassen Hout
band03_edited_edited.png
Gainsbourg print web.png

PLEXI KUNST

Diverse stukken worden verkocht op plexiglas. Ze zijn allemaal genummerd en gemaakt op slechts 8 stuks en worden geleverd met een certificaat van echtheid.

Er zijn in het verleden verschillende originele kunstwerken verkocht, maar met gedetailleerde foto's konden we deze ontwerpen op plexiglas reproduceren. 

Deze 0,8cm dikke plexiglas platen worden allemaal geleverd met 4 RVS afstandhouders.

Standaardmaat is 0.70/0.90m

bottom of page